Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori…

Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori…
Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori…
Beskrivning av Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori…

Max Brooks son till filmlegenden Mel Brooks har med World War Z skrivit vad många anser vara den bästa zombieromanen någonsin. Boken blev snabbt en försäljningssuccé och klättrade till niondeplatsen på New York Times Bestseller-lista. Efter hård konkurrens köpte Paramount filmrättigheterna för ett sexsiffrigt belopp och i den kommande storfilmen ser vi Brad Pitt och Mireille Enos (från HBO-serien Big Love) i två av huvudrollerna.

Brooks historia är förlagd till tio år efter tredje världskriget som kallas Världskrig Z eftersom det har varit ett krig inte mellan människor utan mot ja just det och har formen av en rad intervjuer med en skiftande skara överlevande utspridda över världen. Det är Max Brooks själv som i fiktiv gestalt reser runt och söker upp män kvinnor och barn i allt från före detta miljonstäder till några av de mest avlägsna och ogästvänliga platserna på jorden driven av behovet att bevara mänsklig vittnesbörd från dessa apokalyptiska år.

Max Brooks född i New York 1972 är författare och skådespelare. 2001-2003 ingick han i författarteamet på Saturday Night Live. 2003 kom hans första bok The Zombie Survival Guide som låg på New York Times Bestseller-lista i tolv veckor. World War Z kom ut 2006 och har hittills sålt i nästan 200.000 exemplar i USA. I den kommande filmatiseringen av boken som är planerad till 2014 kommer Max Brooks att spela sig själv.

»Besitter mer kreativitet och energi än hela vagnslaster med andra nya skönlitterära titlar. Tänk Mad Max möter The Hot Zone Apocalypse Now i pandemi-stil.
USA TODAY

»Intervjuerna och de personliga berättelserna fångar den världsomfattande rädslan inför den mänskliga civilisationens sönderfall. Skräckfantaster kommer inte att bli besvikna; liksom George Romeros Dead-trilogi är Världskrig Z en milstolpe i zombiemytologin.
BOOKLIST

Läs mer om Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori…...


Sök bästa pris på Brooks Max Världskrig Z – En Muntlig Histori… hos: