Brontë Charlotte Jane Eyre

Brontë Charlotte Jane Eyre
Brontë Charlotte Jane Eyre
Beskrivning av Brontë Charlotte Jane Eyre

Läsare om du inte ännu upptäckt den unika röst som finns hos Charlotte Brontës Jane Eyre så har du ett alldeles särskilt nöje framför dig.Joyce Carol Oates

Jane EyreärCharlotte Brontës mest älskade och lästa roman. Skildringen av den unga flickan Janes svåra uppväxt hennes tid på välgörenhetsskola hennes ankomst till Thornfield Hall och mötet med den gåtfulle mr Rochester och hans dunkla hemlighet är sedan länge en klassiker. Det har skrivits spaltmeter om romanen och utifrån vitt skilda motiv: feminism religion symbolism kärlek passion natur barn sociala frågor och så vidare. Generation efter generation har levt med gråtit med skrattat med den unga flickan Jane Eyre och hennes långa och krokiga väg fram till ett självständigt liv.

Redan när Jane Eyre utkom 1847 blev den en storartad framgång. Genom sin passionerade och uppriktiga skildring av en älskande kvinnas strävan efter självständighet och likaberättigande utgör romanen en milstolpe i kvinnoskildringarnas historia och har under åren kommit ut i flera utgåvor samt filmatiserats. Jane Eyre är en både skarpsinnig och romantisk berättelse om kärlek men den är också ett försvar för kvinnans rätt till lika värde.

Jane Eyre kom i nyöversättning 1999 av Gun-Britt Sundström en lysande översättning som ligger till grund för denna nyutgivning i pocket.

Läs mer om Brontë Charlotte Jane Eyre...


Sök bästa pris på Brontë Charlotte Jane Eyre hos: