Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller

Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller
Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller
Beskrivning av Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller

Bland 1900-talets svenska novellister tillhör Karin Boye utan tvivel de största Så skriver boyekännaren Barbro Gustafsson Rosenqvist i förordet till de 20 novellerna. Novellerna handlar om kvinnans frigörelse förälskelser självständighet sökande efter sexuell identitet men också om skillsmässor ensamhet och mobbning. Ibland finns det annalkande väldskriget i bakgrunden ibland svartsjukan eller självmordet. Några av titlarna är: Söderrivet brev Snäckorna Spöktimme och Spårvagnen och paradiset. Det är en resa till människors hemligheter nära snäckors sorl.

Karin Boye var 22 år när hon debuterade med diktsamlingen Moln. Hennes första novellsamling gav hon ut som 34-åring. När hon var 40 år gavs Kallocain ut hennes mest berömda bok översatt till många språk. När hon tog sitt eget liv mitt under brinnande världskrig i en skogsdunge utanför Alingsås var hon bara 41 år.

Denna bok gavs ut i en inbunden utgåva 2008. Här några citat från media:

I Karin Boyes prosakonst och kanske särskilt i hennes omfattande produktion av noveller märks en djup psykologisk insikt och frätande humor … Och ja läsning anmodas. För allt för brinnande livet.
Hanna Hallgren Aftonbladet

Hon är obönhörlig novellisten Boye – eller om det är världen hon skriver om som är det? Kön och klass ställer upp sina skrankor arv och miljö sina. Martina Lowden Dagens Nyheter

Det är därför mycket glädjande att ett urval av Boyes novellistik nu ges ut i antologin Snäckors sorl … Det breda urvalet är tänkt att lyfta fram Boye som skildrare av de olika slags inre uppgörelser som människor är med om i livets många vägskäl. Marta Ronne Upsala Nya Tidning

Läs mer om Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller...


Sök bästa pris på Boye Karin Snäckors Sorl – 20 Noveller hos: