Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller

Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller
Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller
Beskrivning av Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller

Pojken klättrar upp i kaprifolspaljén på huset och fastnar där bedövad av blomdoften. Han känner sig som fisken i garnet han kan och vill inte göra sig fri han blir kaprifol.
Barns upplevelser kommer igen i ytterligare ett par noveller. Andra handlar om mötet mellan två som i Älska mig bortom min bristande barndom där kärleksupplevelsen gör en personlighet hel igen.Eller som i Stjärnan där Hon går sin väg därför att hon upptäckt att Han bara använt henne som en väg till barndomen. Borgen kan vara allvarlig och lyrisk ironisk och skämtsam realistisk och socialt anklagande. Intensiteten i novellerna ger en alldeles speciell läsupplevelse.
Översättning: Cilla Johnson.

I Borgens noveller smälter djuppsykologi och gestaltning samman i ibsensk symbolik. Han utgår ofta från en konkret situation men ger snart allmängiltig och arketypisk innebörd. Att detta för det mesta sker så osökt är ett av bevisen på hans skicklighet/…/Frågan den ibsenska ödesfrågan kan ställas så: är det möjligt att hänge sig åt längtan efter det absoluta utan att samtidigt förneka livet? Den typiska Borgen-novellen är ett slags psykodrama men den rymmer också humor och mänsklig värme.

Göran Lundstedt i Sydsvenska Dagbladet 29/5 1979

Läs mer om Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller...


Sök bästa pris på Borgen Johan Kaprifolium Och Andra Noveller hos: