Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede…

Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede…
Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede…
Beskrivning av Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede…

Katharina Blums förlorade heder är en verklig klassiker från 1970-talet en pamflett av nobelpristagaren Heinrich Böll kring ett ständigt aktuellt ämne. Berättelsen är nyöversatt av Karin Löfdahl som översatt en annan nobelpristagare Hertha Müller. Heinrich Böll är noga med att också undertiteln är väl synlig: Hur våld kan uppstå och vart det kan leda. Till denna nya inbudna utgåva har kulturjournalisten Per Svensson skrivit ett efterord. När boken kom ut var han utrikeskorrespondent i Västtyskland.

När karnelvalsveckan börjar går den 27-åriga Katharina Blum på en väninnas maskerad dansar och förälskar sig i en man. Den man som Katharina Blum förälskar sig i på festen Ludwig Götten är efterlyst för bankrån och polisen är på jakt efter honom och hans medkumpaner. Därför kallas Katharina Blum till förhör. Där kränks hon och polisen läcker till tabloidpressen. På löpsedlarna runt om i Tyskland dagen efter står det: Rånarbruden Katharina Blum vägrar vittna om herrbesök. Efter fyra dagar på söndagseftermiddagen ringer hon på dörrklockan hemma hos kriminalkommisarie Walter Moeding och berättar att hon tidigare på dagen klockan 12.15 i sin egen lägenhet skjutit ihjäl journalisten Werner Tötges.

Heinrich Böll är en av Tysklands främsta författare. 1972 tilldelades han nobelpriset. Han föddes 1917 i Köln och avled 1985. Tidigt blev han uppmärksammad för sin satiriska ådra. Under 1960-talet spekulerade Springerpressens skandaltidning Bild Zeitung i många människors privatliv. I den atmosfären tillkom Heinrich Bölls berättelse Katharina Blums förlorade heder. En bok som med humor kritiserar skvaller och jakten på skyndabockar. En bok som i våran tid också har mycket att säga oss.

Läs mer om Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede…...


Sök bästa pris på Böll Heinrich Katharina Blums Förlorade Hede… hos: