Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla …

Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla …
Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla …
Beskrivning av Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla …

»Syra små rätter […] Att syra grönsaker är ett perfekt sätt att bevara sommarens skörd så att den går att njuta av även resten av året
DN.

»Mjölksyra med mersmak […] efter att ha läst hennes (Karin Bojs) eleganta och lustfyllda handbok vill jag göra så mycket mer än den kål som sedan några veckor står och mognar uppe på vinden. Lök gurka och morötter!
SVD

Mjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera och förädla mat. Den är energisnål behåller viktiga näringsämnen och tar fram fina och komplexa smaker. För författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs har grönsakssyrning blivit en kär hobby. När hösten går mot vinter är hennes kylskåp fyllt av burkar med lysande orange morotsslantar syrliga som karameller. Där finns olivgröna gurkor och rosa lökar benvit surkål och vackrast av allt: rödkålen. De flesta grönsaker går att syra: gurka skärbönor röda och gröna tomater squash blomkål paprika schalottenlök rödbetor morötter kålrötter och rovor.

Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger odlingstips och recept.

Läsaren får också en fördjupad information om vad som händer i en mjölksyrekultur vilka positiva hälsoeffekter som mjölksyrade produkter har för människan i form av ökat intag av vitaminer och mineralämnen jämnare svängningar i blodsockret och en förbättrad tarmflora.

Läs mer om Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla …...


Sök bästa pris på Bojs Karin Syra Själv – Konsten Att Förädla … hos: