Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und…

Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und…
Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und…
Beskrivning av Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und…

Detta är berättelsen om en skoltrött stockholmspojke som 1893 gick till sjöss som elev i legendariska fullriggaren Abraham Rydberg och slöt sitt liv som generalmajor både i Ryssland och i USA. Hans väg till upphöjelsen gick via Boerkriget och Mexikanska revolutionen där han tid red tillsammans med legendariske Pancho Villa. Sedan följde skyttegravarna i Frankrike under första världskriget och ryska inbördeskriget i Sibirien.

Som detta inte var nog hann Ivor Thord-Gray med att bli författare vetenskapsman dubbel världsmästare i bågskytte multimiljonär och stordonator samt lite vid sidan om detta den som inspirerade Edgar Rice Burroughs till berättelsen om Tarzan. Genom att han under flera år på somrarna bodde granne med Astrid Lindgren kom han även att inspirera henne till delar av hennes litterära produktion.

Ivor Thord-Gray är en av de få svenskar som erhållit både Nordstjärneorden och Svärdsorden. Än mer ovanligt är att han 1919 förvärvade ärftligt ryskt adelsskap.

Berättelsen om Ivor Thord-Grays äventyrliga liv är och förblir helt osannolik om det inte vore så att allt går att verifiera med bevarade handlingar i offentliga arkiv såsom Armémuseum Kungliga Biblioteket Forskningsarkivet vid Umeå Universitet och brittiska War Records Office.

Läs mer om Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und…...


Sök bästa pris på Bojerud Stellan Ivor Thord- Gray – Soldat Und… hos: