Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H…

Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H…
Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H…
Beskrivning av Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H…

När den sydafrikanske människorättskämpen Nelson Mandela föddes hade jorden mindre än 2 miljarder invånare. I dag på hans ålders höst har vi blivit drygt 7 miljarder varav 2 miljarder utfattiga. Ingen enskild faktor spelar en större roll för slitaget av vår planet rovdriften på våra naturresurser och arternas utdöende än den pågående befolkningsexplosionen.

Om man inte inser detta faktum är man antingen galen eller ekonom. Ändå har det blivit tabu att ens vidröra detta ämne i debatten.

Det är dags att ta av skygglapparna. För det finns lösningar. Om vi vågar se verkligheten som den är.

Alla människor kan få ett bra liv. Alla kan äta sig mätta. Alla kan dra nytta av civilisationens välsignelser. Under förutsättning att antalet människor minskar till en nivå som jorden tål. Det kommer att ta några generationer. Men det går.

Detta hävdar de båda författarna med rader av väl underbyggda och ibland överraskande argument. Norrman har ett långt förflutet som diplomat och ambassadör med u-landsbistånd som ett av sina viktigaste arbetsfält. Han leder i dag European Cultural Parliament (ECP). Boisen är kommunikationsstrateg och varumärkesbyggare med ett lika långt förflutet inom reklambranschen. Författarnas ovanliga bakgrund bidrar starkt till den initierade provocerande och mycket lättillgängliga analysen av vad som behöver göras för att ge våra barn och barnbarn och barnbarns barn chansen till en sådan framtid som vi önskar dem.

Möt Karl-Erik Norrman och Lars A Boisen på bokreleasen i ABF-huset Sveavägen 41 onsdagen den 5 december kl 16.00 17.30. Efter presentationen följer frågestund och debatt då du har rika möjligheter att ställa frågor och diskutera innehållet. Boken kommer att finnas till försäljning till release-pris.

Läs mer om Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H…...


Sök bästa pris på Boisen Lars A. Färre Människor På Jorden – H… hos: