Björkman Susanne En Lyssnares Röst

Björkman Susanne En Lyssnares Röst
Björkman Susanne En Lyssnares Röst
Beskrivning av Björkman Susanne En Lyssnares Röst

I mer än trettio år har Susanne Björkman gjort radiodokumentärer. Hennes program kännetecknas av en närvaro som får lyssnaren att hejda sig mitt i steget. I En lyssnares röst berättar hon personligt om sitt sökande efter de ögonblick då allting öppnar sig. Hur kommer man dit och hur bär man sig åt för att få syn på något nytt?
Allt började med programmet om Susanne 14 år. Hon skolkade ofta från skolan och tanken var att göra ett tjugo minutersreportage om tonåringar med problem. Men istället blev det fyra gånger så långt. Susanne Björkman hade inte bara gjort sin första dokumentär utan också hittat ett nytt sätt att uttrycka sig.Metoden går i korthet ut på ut att inte bryta in för mycket utan i stället lyssna sig fram till en kärna.Genom åren har hon porträtterat allt från raggare i Malmö till överklassdamer på Östermalm. Flera av programmen har blivit klassiker. En dvd med nio av Susanne Björkmans mest kända dokumentärer medföljer. Där finns även utdrag ur ytterligare andra dokumentärer. En lyssnares röst ges ut i samarbete med Dramatiska Institutet.
Susanne Björkman började frilansa 1971 vid radion och kom snart in på det dokumentära spåret. Hon har undervisat på Dramatiska Institutets radioutbildning och blev där landets första professor i radioproduktion. Hon är dessutom flerfaldigt prisbelönt. 2008 vann hon Stora journalistpriset i kategorin Årets Berättare.

Läs mer om Björkman Susanne En Lyssnares Röst...


Sök bästa pris på Björkman Susanne En Lyssnares Röst hos: