Bessora . Petroleum

Bessora . Petroleum
Bessora . Petroleum
Beskrivning av Bessora . Petroleum

Petroleum är en vindlande roman i högt tempo med utgångspunkt i en explosion på oljefartyget Ocean Liberator utanför Gabons kust. Explosionen lämnar en man död och en annan försvunnen. Ombord på fartyget finns geologen Medea. När det visar sig att den saknade är någon som står henne nära kocken Jason börjar hon själv undersöka olyckan. Oljebolaget inkallar i sin tur en kriminolog från Paris och i ett tillstånd av osäkerhet och paranoia är snart alla på båten mer eller mindre misstänkta.

Med allusioner till både grekisk och afrikansk mytologi bygger Bessora upp en historia full av satir och samhällskritik. På sitt vassa och korthuggna språk nagelfar hon dagens neokolonialism oljeindustrin och den forna kolonialmakten Frankrike.

Bessora är född 1968 i Belgien. Hon har schweizisk-gabonskt ursprung och är bosatt i Paris. Bessora har en examen i ekonomi och arbetade i flera år inom den internationella finanssektorn men ändrade bana och började studera antropologi. I samband med det började hon också skriva sin första roman 53 cm som kom ut 1999. Sedan dess har hon givit ut i snitt en roman per år. Hennes böcker har blivit både nationellt och internationellt hyllade och har översatts till ett flertal språk. Petroleum är Bessoras femte roman.

Läs mer om Bessora . Petroleum...


Sök bästa pris på Bessora . Petroleum hos: