Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En …

Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En …
Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En …
Beskrivning av Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En …

Sigge Bergman ? ? porträtt av en idrottsledare

Han införde slalomåkningen i Sverige. Han gjorde pionjärinsatser för crawlsim höghöjdsträning och musik till gymnastik. Han hade styrelseposter i Sveriges olympiska kommitté Svenska skidförbundet Riksidrottsförbundet Friluftsfrämjandet och Internationella skidförbundet. Han verkade som sportjournalist i 60 år. Han dekorerades av länder över hela världen. Vid sin död hade ingen i världen medverkat i lika många olympiader som han. Han anses av många vara Sveriges störste idrottsledare genom tiderna.

Detta är den första biografin som skrivs om Sigge Bergmans långa och aktiva liv i idrottens namn. Från den första skidutflykten i Luleå 1908 till den sista i Rättvik 1995 från OS i Garmisch-Partenkirchen 1936 till Lillehammer 1994 från DN till Olympic Review från May Nilsson på trettiotalet till Pernilla Wiberg på nittiotalet ? här berättas om karriären idrottsstjärnorna resorna vännerna olympiaderna och reportagen.

Författarna är son respektive sonson till Sigge Bergman och de har använt sig av tidigare okänt och oanvänt material. De har intervjuat många vänner till Sigge såsom Sven ?Plex? Petersson Stig ?Solla? Sollander Wolf Lyberg och Sonja Edström-Ruthström. Förordet är skrivet av Sixten Jernberg.

Läs mer om Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En …...


Sök bästa pris på Bergman Mats Sigge Bergman – Porträtt Av En … hos: