Berggren Henrik Palme – A Life In Images

Berggren Henrik Palme – A Life In Images
Berggren Henrik Palme – A Life In Images
Beskrivning av Berggren Henrik Palme – A Life In Images

För första gången publiceras nu en heltäckande fotografisk biografi över Olof Palme. Han var under decennier Sveriges i särklass mest inflytelserika politiker älskad av många och hatad av andra – Olof Palme lämnade ingen oberörd. Han har gjort ett outplånligt avtryck i svensk samtidshistoria. Han var också en av de svenskar som fotograferats allra mest; under researchen inför denna bok har redaktionen gått igenom hundratusentals bilder. Boken innehåller över 200 unika fotografier varav många inte publicerats tidigare.

Resultatet är en storslagen resa från Olof Palmes födelse 1927 via uppväxten på 30-talet studierna under krigsåren och det intensiva resandet under 50-talet. 1954 blev han utsedd till Tage Erlanders personliga assistent och med ens hade Sverige fått en ny makthavare. Under 1960-talet skapade landets yngsta statsråd ständiga rubriker och 1969 utsågs han till Socialdemokraternas partiordförande och därmed också till statsminister. Under ett dramatiskt 70-tal med Norrmalmstorgsdrama terrorattentat på västtyska ambassaden kidnappningshot och valförlust stod han ständigt i centrum. Vid återkomsten till makten 1982 var han mer segerviss än någonsin – samtidigt som han visste att det var ett annat Sverige han skulle leda. Mindre än fyra år senare blev han mördad.

Texterna i boken är skrivna av den prisbelönte författaren Henrik Berggren som i texter av hög specifik vikt sammanfattar ett liv i bilder.

Förordet är skrivet av Olof Palmes efterträdare Ingvar Carlsson.

Läs mer om Berggren Henrik Palme – A Life In Images...


Sök bästa pris på Berggren Henrik Palme – A Life In Images hos: