Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre …

Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre …
Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre …
Beskrivning av Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre …

Författaren och historikern Henrik Berggren har skrivit en medryckande biografi om Dag Hammarskjöld FN:s mest kända och beundrade generalsekreterare. Detta är första gången i modern tid som en heltäckande biografi om hela hans liv publiceras på svenska. Boken är rikt illustrerad med ett hundratal bilder varav många är unika och aldrig tidigare har publicerats.

Dag Hammarskjöld var Förenta Nationernas generalsekreterare från 1953 fram till sin död i flygkraschen 1961. Han beundrades av många inte minst när han stod upp mot stormakterna och tog de många små nationernas parti. Han är fortfarande en av de mest aktade svenskarna utomlands en världsmedborgare med stor integritet som agerade på grundval av starka etiska värderingar.

I denna biografi framträder både människan ämbetsmannen och diplomaten Dag Hammarskjöld på ett sätt som kanske aldrig förr. Henrik Berggrens initierade och inkännande text täcker hela hans liv från barndomsåren i Sverige tonåren på Uppsala slott hans framgångsrika och okända ämbetsmannaår i Sverige till hans oerhört framgångsrika tid i FN. Hans för tidiga död i en flygplanskrasch i dåvarande Nordrhodesia satte punkt för en av världens mest framgångsrika diplomatkarriärer.

Läs mer om Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre …...


Sök bästa pris på Berggren Henrik Dag Hammarskjöld – Den Inre … hos: