Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor?

Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor?
Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor?
Beskrivning av Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor?

I stora delar av världen präglas kvinnors liv av lidande och fruktan. De behandlas som mäns egendom. De har få eller inga rättigheter får inte utbilda sig hålls som fångar i sina hem eller tvingas bära kläder som begränsar rörelsefriheten.

De får inte rösta nekas medicinsk behandling och misshandlas om de ifrågasätter sina förtryckare. Som barn är de bördor som ska giftas bort så fort som möjligt. Som vuxna är de sexredskap fortplantningsmaskiner och hushållsarbetare.

Hatar Gud kvinnor? kartlägger religionens och kulturens roll i detta förtryck. Boken granskar kvinnohatets många uttryck från uttalanden av Vatikanen till Sharialagens påbud om steningar. Den ställer också brännande frågor om hur omvärldens respekt för religion kan bidra till att sanktionera förtrycket.

Ophelia Benson är redaktör för webbsidan Butterflies and Wheels och biträdande redaktör för The Philosophers Magazine. Hon har tillsammans med Jeremy Stangroom skrivit böckerna The Dictionary of Fashionable Nonsense: A
Guide for Edgy People och Why Truth Matters.

Jeremy Stangroom grundade The Philosophers Magazine tillsammans med Julian Baggini 1997. Han är medförfattare till boken Do You Think What You Think You Think? och har varit redaktör för böckerna What Philosophers Think och
Great Thinkers A-Z.

Omslagsbilden till den svenska utgåvan har tagits av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin som är känd bland annat för det uppmärksammade verket Ecce Homo.

Läs mer om Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor?...


Sök bästa pris på Benson Ophelia Hatar Gud Kvinnor? hos: