Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska…

Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska…
Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska…
Beskrivning av Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska…

Kungar drottningar älskare och älskarinnor skildrar ett antal fascinerande människoöden lysande dramatiska och sorgliga. Vi får bland annat möta den undersköna Diane de Poitiers som uppfostrade Henrik II av Frankrike och sedan blev hans älskarinna madame de Montespan som använde häxkonster för att behålla Ludvig XIV:s kärlek Aurora Königsmarck som avvisades av Karl XII men lyckades förföra August den starke den intelligenta madame de Pompadour som nära nog styrde Frankrike samt Fredrik I:s älskarinna: Hedvig Taube.

Bland forna tiders kungligheter var skälen till äktenskap framför allt politiska. Oftast var ett giftermål avsett att skapa eller befästa goda relationer mellan två länder. Sedan gällde det för de båda tilltänkta – vanligen tonåriga – makarna som tidigare bara sett varandra på starkt förskönande porträtt att snarast producera en arvinge. I sällsynta fall uppstod ömma känslor men ofta var båda lika uttråkade och sökte sin njutning på annat håll.

Många av dessa utomäktenskapliga förbindelser var naturligtvis högst tillfälliga. Kungar drottningar älskare och älskarinnor skildrar i första hand de kvinnor och män som genom sina kärleksrelationer uppnådde en betydande politisk social och ekonomisk position i olika europeiska länder främst under 1600- och 1700-talen.

MARGARETA BECKMAN är verksam som styrelseledamot i Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek och som ledamot av den svenska avdelningen av Commission Internationale dHistoire Militaire. Hon har tidigare utkommit med flera böcker senast Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette (Fischer & Co 2010).

Läs mer om Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska…...


Sök bästa pris på Beckman Margareta Kungar Drottningar Älska… hos: