Bauman Zygmunt Konsumtionsliv

Bauman Zygmunt Konsumtionsliv
Bauman Zygmunt Konsumtionsliv
Beskrivning av Bauman Zygmunt Konsumtionsliv

Zygmunt Bauman har energiskt utforskat olika sidor av vårt samtida sociala ich kulturella liv som han karaktäriserar som flytande. Relationer identiteter och institutioner befinner sig i en ständig förvandling. Det skapas hela tiden nya möjlighter men också nya faror.
Här är det konsumtionslivet Bauman tar sig an. Konsumtion är i sig något flyktigt och våra dagars konsumtionssamhälle är ett tillstånd av evig otillfredsställelse där den ena frestande nyheten jagar den andra i halsbrytande fart. Tiden får en som Bauman säger pointillistisk karaktär den blir en punkt- eller ögonblickstid. Konsumtionssamhällets kultur är en nukultur.

Poängen med Bauman är inte att han ?levererar? aha-upplevelser. Han trycker envist på något som vi innerst inne är medvetna om men inte vill eller vågar erkänna: att vi långtifrån är så fria som vi inbillar oss… Med ockuperade sinnen sjunger vi ockupantens lov.
/Nils Schwartz i Expressen

Baumans analys av konsumtionslivet är klockren stringent – och pessimistisk.
/P O i Västerbottens-Kuriren

Med Konsumtionsliv visar Bauman att han hör till en av de mest framsynta tänkarna i vår samtid. Boken är kort skarp och kritisk.
/Mikael R Karlsson I Borås Tidning

Läs mer om Bauman Zygmunt Konsumtionsliv...


Sök bästa pris på Bauman Zygmunt Konsumtionsliv hos: