Baklien Anja Min Första Stjärnbok

Baklien Anja Min Första Stjärnbok
Baklien Anja Min Första Stjärnbok
Beskrivning av Baklien Anja Min Första Stjärnbok

Sagospäckad faktabok för små stjärnskådare!
I den fjärde boken i serien om naturens underligheter måste läsaren vända näsan mot himlen och spana. Hittar du stjärnbilderna? Kan du bocka av Karlavagnen med Stora Björn? Läs och lyssna till de spännande sagorna från den grekiska mytologin hissna till alla småläskiga inslag och skratta åt stolta gudar krigare prinsessor och monster.

Som alltid vill Anja Baklien inspirera läsarna till att själva ska bege sig ut i naturen och upptäcka. Hon skriver med egna ord om de urgamla sagorna och gör dem lättillgängliga för dagens små. Finurlig kuriosa om himlen och stjärnorna blandas med spännande fakta och lustiga detaljer. Vi får träffa jägaren Orion hästen Pegasus de sju systrarna Plejaderna och deras oxe och många många fler. Vi lär oss hur man hittar stjärnbilderna på himlen hur de – enligt sagorna – hamnade där och hur alla på olika vis är släkt med varandra.
Anja Bakliens lekfulla ton och personliga blick gör hennes serie unik på marknaden där det dessutom länge saknats liknande böcker om stjärnbilder för de små läsarna. Istället för att själv försöka sig på att göra stjärnhimlen rättvisa har hon låtit Johan Egerkrans stå för både sagobilder och bilderna på himlavalvet. Hans mångsidiga humoristiska och detaljtrogna stil passar målgruppen utmärkt.

Läs mer om Baklien Anja Min Första Stjärnbok...


Sök bästa pris på Baklien Anja Min Första Stjärnbok hos: