Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah

Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah
Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah
Beskrivning av Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah

Jbara en vacker sextonårig herdeflicka i en håla i de nordafrikanska bergen säljer sig för en bägare av sin älsklingsyoghurt.
För Allah hennes ende förtrogne i en värld som inte vill veta av henne berättar hon om sitt liv. Om eländet och föraktet om byns korkade imam om sin brutala och obildade pappa som behandlar henne som en tjänarinna. För vem vill annars lyssna på en fattig och förvirrad tjej?
En dag ramlar en rosa resväska med ett sensationellt innehåll av en förbipasserande buss. Nu känns det som om världen ligger öppen för Jbara och när hon förkastas av sin familj på grund av den oundvikliga graviditeten lämnar hon byn.
Med stenhård viljestyrka tar hon sig vidare. Männen behandlar henne som ett objekt men hon fortsätter att använda sin skönhet för att utnyttja dem och skaffa sig ett eget liv som hon själv kan bestämma över. Närheten till Allah håller Jbara uppe trots svårigheterna genom att älska honom lär hon sig att älska sig själv och andra människor.
Sånt jag berättar för Allah är en febrigt framförd monolog buren av ett raseri som inte går att hålla tillbaka som glöden och humorn gör ännu vassare. Det är ett skarpt och rått vittnesmål om kvinnoförtryck men också och framför allt ett porträtt av en ung kvinna som är fast besluten att finnas till på egen hand och som inte kommer att underkasta sig.
Sånt jag berättar för Allah gavs ut i Frankrike 2008 som den första i en löst sammanhållen trilogi om hur livet kan levas idag mellan religion och modernitet. Den har sålt i över 40 000 exemplar. De följande två delar na heter Mon père est femme de ménage och La Mecque-Phuket. Sånt jag berättar för Allah rönte stor framgång som teaterpjäs i Frankrike. Boken fick 2008 utmärkelsen Prix Nice. Baie des anges.
»En verkligt bra bok Skakande. Elle
»Den här boken är ett litet mirakel. Le Point
»Den här monologen är som en snyting och man sträckläser den därför att man fäster sig så vid personen Jbara. Le Nouvel Observateur

Läs mer om Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah...


Sök bästa pris på Azzeddine Saphia Sånt Jag Berättar För Allah hos: