Ayo Nicholas Herrens Bön

Ayo Nicholas Herrens Bön
Ayo Nicholas Herrens Bön
Beskrivning av Ayo Nicholas Herrens Bön

Sagt om boken Herrens bön:

Det har med rätta sagts att människan är skapad för bön liksom vi är skapade för att tänka och andas. Men hur ska vi be? När apostlarna ställde denna fråga tog Jesus dem vid handen och ledde dem in i bönens underbara värld. Till hjälp gav han dem en bön som i den kristna traditionen därför kommit att kallas Herrens bön eller bönernas bön.

Många kristna ber denna bön dagligen. Men tänker vi på vilka djup den innehåller? Ger vi oss tid att stanna till inför de olika delarna av denna bön? När Jesus gav lärjungarna bönen var det inte bara för att de skulle upprepa dess ord utan för att bönen skulle bli en dimension som var närvarande i allt de gjorde.

När vi nu ges en omfattande kommentar till Herrens bön är det just detta som författaren Nicholas Ayo vill hjälpa oss till: att låta bönen bli något vi är och inte bara något vi gör. Därför öser han ur den erfarenhet av Herrens bön som kristna delat med sig av under kyrkans historia i synnerhet fäderna från de första århundradena.

Detta gör denna bok till en andlig skattkammare en bok att läsas långsamt och med eftertanke så att orden väcker längtan efter ett rikare liv i bön och ger vägledning på vår vandring i bönens land.

Peter Halldorf pastor

I bästa mening skriver författaren som vetenskapsman och praktiserande kristen. Därtill redovisar översättaren i ett avslutande avsnitt ett antal översättningar av denna bön som ytterligare stimulans för den enskilda bibelläsaren och för studiegruppernas gemensamma samtal.

+Gunnar Weman ärkebiskop em

Läs mer om Ayo Nicholas Herrens Bön...


Sök bästa pris på Ayo Nicholas Herrens Bön hos: