Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter

Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter
Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter
Beskrivning av Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter

NOMINERAD TILL STORA LJUDBOKSPRISET 2012!
Teskedsordens BOKPRIS 2011
En berättelse om kärlek svek och rätten att välja sitt liv.

En verklig berättelse om att bli bortgift som ung man. Från ung och kärleksdrabbad med framtidstro till utfryst
av familjen bortgift och ångestfylld – över bara en
sommar.

Amàr växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj. När han är nitton år åker familjen på semester till släkten i Irak. Det är länge sedan sist och Amàr trivs i den självklara släktsammanhållningen. Han blir för första gången behandlad som en jämlike. Efter ett besök hos kusinen Amina börjar det gå upp för honom att detta inte är en vanlig semesterresa. Amàr inser att fadern bakom hans rygg planerar hans bröllop.

Mitt liv var bara en handelsvara och de sålde mig billigt. Samma dag som jag satte mig i bilen hemma i Sverige för att resa hit ner låg jag ute på marknaden för försäljning utan att jag visste om det. Far och släkringarna hade gjort upp det under bordet och allt hade gått enligt deras planer.

Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter är en delvis själupplevd och starkt drabbande inifrånskildring av en värld som är verklighet för många unga människor världen över. Men för många är den okänd.

OM FÖRFATTAREN
Arkan Asaad är född 1980 i Kirkuk den norra delen av kurdiska Irak. Han kom till Sverige Eskilstuna tillsammans med sin familj 1983. Arkan som är flerfaldig svensk mästare i taekwondo var under 6 år med i svenska landslaget och tränar idag ungomar. Arkan har gått Stockholms filmskola och arbetat med radioprogrammen tankar för dagen och Underlandet.

SAGT OM BOKEN
Stark historia får Arkan Asaads debut att leva […]
han har ett eget levande språk och en verkligt bra berättelse det räcker långt. DN

två goda skäl att läsa den 30-årige takwondomästaren Arkan Asaads debutroman Stjärnlösa nätter […] Asaad visar för det första att den så kallade hederskulturen är ett familjärt famntag med skruvstädets betvingande kraft och för det andra att den inte bara drabbar unga kvinnor utan också unga män… Expressen

Ett temperamentsfullt och modigt vittnesbörd G

OM A Nice Noise – ljudboksförlaget som låter höra vad författaren har att säga.
ANN Startade 2010 med världssuccén En dag som första roman. Karaktäristiskt för ANN-ljudböckerna är att de oftast inkluderar författarintervjuer eller samtal där öronläsaren får komma författaren lite närmare.

De senaste titlarna hittar du på www.anicenoisereleases.com vi finns även på Facebook.

Läs mer om Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter...


Sök bästa pris på Asaad Arkan Stjärnlösa Nätter hos: