Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan…

Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan…
Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan…
Beskrivning av Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan…

Egenmäktigt förfarande:

Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!

Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet och hur brutalt resultatet blir. Lena Andersson skildrar här hur det känns att utsättas för den stormande passionen – utan att fullt ut kunna gå upp i den. Det är en detaljstudie i makt och besatthet rolig och smärtsam om vartannat.

Utan personligt ansvar:

Ester Nilsson är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting.

Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester?

Utan personligt ansvar är den fristående fortsättningen på Egenmäktigt förfarande. Med skarp blick och mycket humor tar sig Lena Andersson denna gång an älskarinnans roll i vår kultur och de djupt rotade föreställningar som styr tresamheten.

Läs mer om Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan…...


Sök bästa pris på Andersson Lena Egenmäktigt Förfarande Utan… hos: