Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – …

Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – …
Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – …
Beskrivning av Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – …

Ett liv för litteraturen freden och miljön

En biografi av Karl-Olof Andersson

Per Anders Fogelströms livsverk är stort och vittförgrenat. Han gjorde stora insatser som ungdomsledare och kulturspridare var en kämpande antinazist under krigsåren en nyckelperson i fredsrörelsen under efterkrigstiden och spelade en avgörande roll för bevarandet av viktiga kultur- miljö- och stämningsvärden i Stockholm. Därtill var han en samvetsgrann forskare som i sina böcker lyfte fram nytt och viktigt material om tidigare förbisedda människor och förhållanden.

Berättelsen om Per Anders Fogelströms barndom är dramatisk och gripande. Fadern försvann till Amerika familjens livsvillkor förändrades drastiskt till ett liv bland de fattigaste i 1920-talets Stockholm. Per Anders Fogelström utvecklades till en särpräglad personlighet. Han var ovanlig i sin moraliska resning och sin stora arbetskapacitet men samtidigt en i gänget i de många sammanhang där han verkade alltifrån Södermalms pojkligor till 1940- och 50-talens journalistvärld folkrörelserna Stockholms kommunala organ och författarkåren.

Boken är den första heltäckande biografin över författarens liv och verk. Den bygger på ett omfattande källmaterial bland annat Fogelströms stora efterlämnade arkivsamling och på samtal med personer som kände honom väl.

Karl-Olof Andersson är författare journalist f.d. ledarskribent på Aftonbladet och föreläsare. Bland hans tidigare utgivna böcker finns Nils Ferlin Poet I Livets villervalla (1998) och Harry Martinson Naturens Havens Och Rymden Diktare (2003).

340 sid Inb. Ill.

Läs mer om Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – …...


Sök bästa pris på Andersson Karl- Olof Per Anders Fogelström – … hos: