Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S…

Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S…
Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S…
Beskrivning av Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S…

Folkhemmet. En gammal idé? En död vision? Eller ett begrepp som fortfarande kan fyllas med innehåll?
Jenny Andersson frågade Per Nuder om det fanns någon vision som förde samman och skapade riktning för socialdemokratin. Hon fick det ganska obekymrade svaret: Nej det fanns det inte.
Ändå var 90-talet den period då socialdemokratin hade makten i stora delar av Europa. I Storbritannien tog Tony Blair makten med sitt cool Britannia och i Sverige återställdes ordningen 1994.
Men vad hände under Göran Perssons tid som statsminister? Krismedvetande saneringspolitik och enligt regeringen var Den svenska modellen räddad. För många medborgare såg verkligheten helt annorlunda ut: hög arbetslöshet många sjukskrivningar och allt större klasser i skolorna välfärden hade krackelerat.
Samtidigt blev idén om folkhemmet trendig igen under 2000-talet björnkramat från både höger och vänster.
Jenny Andersson blottlägger myten om kunskapssamhället och resonerar om vart kravet på livslångt lärande egentligen leder.
När framtiden redan hänt kommer att spela en central roll i diskussionen om vart socialdemokratin är på väg.

Jenny Andersson (född 1974) är ekonomhistoriker vid Institutet för framtidsstudier med tyngdpunkten på socialdemokrati och välfärdspolitik i internationell belysning. Hon disputerade 2003 med avhandlingen Mellan tillväxt och trygghet. Idélinjer i socialdemokratisk socialpolitik under efterkrigstiden och har varit verksam vid universitet i USA och Italien. I Forskning och framsteg Tvärdrag Arbetarhistoria och Tiden skriver hon regelbundet om socialdemokrati och välfärdspolitik.

Läs mer om Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S…...


Sök bästa pris på Andersson Jenny När Framtiden Redan Hänt – S… hos: