Andersson Gunder Pojken I Brunnen

Andersson Gunder Pojken I Brunnen
Andersson Gunder Pojken I Brunnen
Beskrivning av Andersson Gunder Pojken I Brunnen

Roman om en barndom 272 sidor f-pris 110:- ca 239:-

ISBN 13: 9789185379057

BAKSIDA till POJKEN I BRUNNEN

Bokens titel Pojken i brunnen utgår från en faktisk händelse: när författaren som

sexåring trillade ned i en brunn och på ett mirakulöst sätt räddades av sin

far. (Se tidningsklippet på fliken.) En ömsint skildrad far i romanen som var skogsarbetare och småbonde ständigt fylld med mustiga historier. Därför är det en humoristisk och tidstypisk berättelse.

Romanen sträcker sig fram tills pojken börjar skolan. Den utspelar sig i södra Dalarnas skogsbygder under 40-talet. Föräldrarna döper pojken efter den världsberömda löparen Gunder Hägg. När familjen flyttar till storbondegården är det för att se till farfar som ligger sjuk i kammaren innanför köket. Gården har funnits i släkten i flera hundra år. När farfar dör utkämpas en bitter släktfejd. Familjen flyttar igen till en liten gård och ännu en son föds.

Det är en händelserik barndom med många släktingar pojkstreck hårt arbete och livsfarliga olyckor om en liten pojke som söker svar på livets frågor och hittar flyktvägar när det blir för svårt.

Så här funderar författaren över livets gång: Under åldrandet föryngras jag paradoxalt nog lever om mitt liv för att bevara det.

Gunder Andersson har givit ut närmare trettio böcker. 1973 debuterade han med en novellsamling. När romanen Alla chanser! kom ut växte publiken. Med sina böcker om idrott hittade han ännu en ny publik. Efter att långnovellen Dubbel-8 kom ut filmades den av Daniel Fridell. Novellen Torrsimmaren har också filmatiserats. Som kulturjournalist har Gunder Andersson skrivit ett otal artiklar och också varit knuten till Aftonbladet sedan 1973.

Läs mer om Andersson Gunder Pojken I Brunnen...


Sök bästa pris på Andersson Gunder Pojken I Brunnen hos: