Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och …

Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och …
Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och …
Beskrivning av Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och …

Carl O Andersson är född och uppvuxen i det bohuslänska kustsamhället Hunnebostrand. Tröttnade på skolan och tog värvning i Flottan som telegrafist. Gjorde sjökommendering på T 106 Rigel en stor torpedbåt. Därefter kom han till Berga Örlogsskolor för fortsatt utbildning som fick ett abrupt slut då han insjuknade i polio och hamnade på Danderyds sjukhus.
Han var mycket illa däran men överlevde och fick efter några veckor hjälp att börja träna. Det var en intensiv och smärtsam period. Men tiden gick och han gjorde framsteg. 1960 kunde han både andas själv och gå korta sträckor med käpp.
Efter rehabilitering fick Carl anställning på dataföretaget RCA Sweden AB. Företaget sålde datamaskiner med tillbehör. En intressant och stimulerande period där Carl kände sig som en främmande fågel bland civilingenjörer civilekonomer meteorologer och med två filosofer. Han fick arbeta med de mest skilda ting och var tvungen att ta till nätterna för att läsa facklitteratur. Carl arbetade i 22 år innan seneffekterna av polion hann ifatt honom. En gradvis försämring har skett och Carl är numera bunden till både rullstol och respirator. Lyckligtvis har han sin dator och kan ägna sig åt skrivande. Under pseudonymen ?Lexens Olle? har han glatt läsarna i Lysekilsposten och Stenungsundsposten med minnen skrönor och dikter. För skriva kan han berätta kan han och följderna av detta kan vi nu avnjuta i hans debutbok ?Paschaser till glädje och förtret?. Mycket nöje!

Läs mer om Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och …...


Sök bästa pris på Andersson Carl O. Paschaser Till Glädje Och … hos: