Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil

Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil
Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil
Beskrivning av Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil

Carl O Andersson är född och uppvuxen i det bohuslänska kustsamhället Hunnebostrand. Olles debut som författare kom med Paschaser till glädje och förtret som följdes av den hejdlösa och drygt 400 sidor långa berättelsen Grevinnan och skjutet på Hysingeholm. I Fula fiskar och sprängd ankaåterkom författaren med en ny flödandeoch humoristisk berättelse.

Nu kan vi med stor glädje presentera Carl O Anderssons fjärde berättelse en djupt kriminell historia om både bankrån och ond bråd död – kryddat med storartad humor dråpliga scener. Allt skapat med det goda humöret hos en berättare av Guds Nåde. Läsaren är att gratulera till Lexens Olles värld av glad galenskap och frustande berättarglädje.
Carl O Andersson är född och uppvuxen i det bohuslänska kustsamhället Hunnebostrand. I sjttonårsåldern tröttnade han på skolan och fick anställning i Flottan som telegrafist. Han blev sjökommenderad på T106 Rigel en stor torpedbåt. Carl blev förflyttad till Berga Örlogsskolor för fortsatt utbildning som fick ett abrupt slut då han insjuknade i polio och hamnade på Danderyds Sjukhus. Han var mycket illa ute kunde under första dygnet inte ens blinka. Men han överlevde och fick hjälp att börja träna. Axlarna som fått svåra kontrakturer efter ha legat stilla måste brytas upp. Det var en smärtsam period men tiden gick och han gjorde framsteg. 1960 kunde han både andas själv och gå korta sträckor med käpp.

Efter rehabilitering fick Carl anställning på dataföretaget RCA Sweden AB. Företaget sålde datamaskiner med tillbehör. En intressant och stimulerande period där Carl kände sig som en främmande fågel bland civilingenjörer civilekonomer meteorologer och med två filosofer. Han fick arbeta med de mest skilda ting och var tvungen att ta till nätterna för att läsa facklitteratur. Carl arbetade i 22 år innan seneffekterna av polion hann ifatt honom. En gradvis försämring har skett och Carl är numera bunden till både rullstol och respirator. Lyckligtvis har han sin dator och kan ägna sig åt skrivande. Under pseudonymen Lexens Olle har han glatt läsarna i Lysekilsposten och Stenungsundsposten med minnen skrönor och dikter.

Läs mer om Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil...


Sök bästa pris på Andersson Carl O Bankrånet I Lysekil hos: