Anderberg Strollo Åsa Hoppas

Anderberg Strollo Åsa Hoppas
Anderberg Strollo Åsa Hoppas
Beskrivning av Anderberg Strollo Åsa Hoppas

Brännande aktuellt av Augustnominerade Åsa Anderberg Strollo. En mörk skildring av samhällets baksidor och samtidigt ett hisnande äventyr fullt av ljusglimtar.

– Varför jag inte åker hem? Varför åker inte du hem?
– För jag har inget. Morsans a-kassa blev försenad och då blev vi vräkta jag var tio år då och blev placerad. Men du verkar ju ändå ha ett hem?
Jo. Men handlar det bara om tak över huvudet? Vill man inte ha mer än så för att kalla det ett hem? Jonna försöker förklara – ilskan skammen och sorgen över att mamma aldrig brytt sig inte ens när hon nu lovat hennes resa som blev droppen och sen alla försöken alla misslyckade jävla telefonsamtal hem till mormor.
– Du stack för att du blev arg? Men du verkar ju inte arg längre?

Ett par dagar före jul får Jonna nog. Tar jackan och skolväskan och drar till Stockholm tänker att hon ska skaffa jobb och bostad och rädda sig själv. Eller något. Men ingenting blir som hon vill och livet som hemlös är också krångligt. Förbannat krångligt.

Det handlar om Jonna som alltid hoppas för mycket om Alex och Elina som slutat hoppas för länge sen och om den sista utvägen. Det går kanske inte att fly ifrån problemen men vad finns det för alternativ?

När barn och unga rymmer är det en varningssignal som vuxna måste ta på allvar. Hoppas är en viktig bok som ger en röst åt unga som tappat förtroendet för vuxenvärlden.
– Stockholms Stadsmission

Åsa Anderberg Strollo är fenomenal när det kommer till att skildra Fattigsverige av idag /…/ Jonnas historia är i högsta grad trovärdig och bör ge upphov till tankar och diskussioner kring hur olika förutsättningar barn i Sverige har.
– BTJ Emelie Ljungberg

Läs mer om Anderberg Strollo Åsa Hoppas...


Sök bästa pris på Anderberg Strollo Åsa Hoppas hos: