Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren

Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren
Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren
Beskrivning av Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren

Sofia Albertsson blev ett namn 2007 med boken Sexpuckona anfaller: avsnoppande svar på dumma sexinviter som innehöll hennes briljanta svar på mäns oönskade inviter på Internet. I den bokens sagolika språklekar surrealistiska överdrifter och sprudlande fantasterier fanns embryot till Albertssons debut som skönlitterär författare.

Novellsamlingen Den plötsliga dörren innehåller ett tiotal historier som rör sig i gränsområdet mellan fantastik fantastik och vardagskomik. Från debutboken känner vi igen en gränslös sedeslös språkglädje som frustar av vitalitet och vanvett. Allt är möjligt: en förväxt huvudfoting sitter i en tunnelbanevagn och gnäller en man inleder en sexuell relation med en stor svettig ost

Förlaget kommer att slå in som novellsamlingen en liten läcker godisbit i ett rött linneband.

Om Sexpuckona anfaller:

Albertsson är både verbal rapp och finurlig här och där. Visst går det att skratta igenkännande åt dess innehåll eller gotta sig åt hur förbannade sexpuckona borde blir när de möts av oväntat mothugg men framförallt är Albertssons bok en instruktion. Ett sedelärande litet rosa (såklart!) verktyg att hämta inspiration och kanske också ork ur. (Anna Nyberg Nittonde stolen)

Läs mer om Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren...


Sök bästa pris på Albertsson Sofia Den Plötsliga Dörren hos: