Alandh Tom Några Tankar I Tiden

Alandh Tom Några Tankar I Tiden
Alandh Tom Några Tankar I Tiden
Beskrivning av Alandh Tom Några Tankar I Tiden

Tom Alandh är känd för sina dokumentärer för SVT. De har genom åren speglat vår tid ofta berättat rakt på sak och samtidigt varsamt om människor antingen de varit mer okända som Martina Jesper Annika och Jocke eller porträtt av folkkära profiler Cornelis Vreeswijk Ingemar Johansson Nacka Skoglund och Monica Zetterlund. För dokumentärerna har han blivit både hyllad och prisbelönt.

I snart 20 år har Tom Alandh också skrivit krönikor. Här i boken finns de bästa krönikorna från dessa år samlade tillsammans med ett tiotal av hans P1-program Tankar för dagen.

Både i tv och som krönikör behåller Tom Alandh sin nyfikenhet och sin medkänsla för människor i svårigheter. Och det skänker tv-tittare och läsare eftertänksamhet och många överraskningar.

Så här skriver Björn Henriksson filmfotograf tillsammans med Tom Alandh sedan 1970 i förordet:

Men speakertexter i tv har ändå sin begränsning och det var först då han blev förbannad och började skriva debattartiklar och insändare som jag upptäckte att hans språk hade en annan eld än den han använder i filmerna. Och när jag nu läser igenom hans krönikor tycker jag att dom bättre speglar den Tom Alandh jag lärt känna genom åren. Visst är han en engagerad betraktare som med lugn röst berättar sina historier. Men han är också en rolig och vass debattör som med bitande ironi formulerar sina tankar i tiden. Det är underhållande och tänkvärt att läsa honom.

Läs mer om Alandh Tom Några Tankar I Tiden...


Sök bästa pris på Alandh Tom Några Tankar I Tiden hos: