Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P…

Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P…
Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P…
Beskrivning av Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P…

En efter en ställs de likt korsfästa upp med ansiktet mot en vägg som är nedsölad med spyor och blod och hålls fast av två starka män. En efter en kröker de rygg.

Den 3 juli 2009 greps Lubna Ahmad al-Hussein tillsammans med fjorton andra kvinnor på en restaurang i Khartoum. Deras brott var att de bar byxor. Enbart i Khartoum grips varje år mer än 43 000 kvinnor för kränkning av den offentliga moralen och straffas med fängelse böter eller 40 piskrapp. Lubna vägrade att böja rygg och ta sitt straff under tystnad. Istället bestämde hon sig för att göra uppror i alla dessa kvinnors namn och driva sin sak inför hela världen.

En personlig och medryckande historia om en kvinna som kämpar för att ge en röst och ett bättre liv åt tusentals kvinnor.

Lubna Ahmad al-Hussein (född 1973) var en känd skribent i Sudan men tvingades sluta på grund av censuren. När hon greps arbetade hon på det lokala FN-kontoret men sade upp sig för att avstå från sin åtalsimmunitet.

[L]ika bra och inträngande som en väldigt genomarbetad roman./GOMORRON SVERIGE SVT

Hennes personliga skildring av barndom och vuxenliv i Sudan engagerar./NT

Hennes indignerade och engagerande bok får mig att tänka på medborgarrättsrörelsen i USA hur Martin Luther King bedrev politisk kamp genom att låta sig fängslas./HD

Läs mer om Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P…...


Sök bästa pris på Ahmad al- Hussein Lubna40 Piskrapp För Ett P… hos: