Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol

Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol
Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol
Beskrivning av Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol

2007 års vinnare av The Orange Prize

Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sin moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig till vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek den politiskt engagerade Odenigbo och får en dotter Baby.
Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu en fattig pojke från landet som i tidig ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.
Men det är svåra tider i Nigeria även för de privilegierade och när kriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv. Hem och familj splittras Ugwu blir tillfångatagen och tvingad att gå ut i strid Olanna och Richard söker tröst hos varandra och ideal och lojalitet testas och förskjuts för alltid.
En halv gul sol– vinnare av 2007 års Orange Prize skildrar med närvaro och intensitet livet för ett antal människor i fred och krig i Afrika ? en stor roman som lämnar starkt avtryck.

Läs mer om Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol...


Sök bästa pris på Adichie Chimamanda Ngozi En Halv Gul Sol hos: