Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv…

Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv…
Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv…
Beskrivning av Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv…

Det här är en berättelse fritt efter verkligheten om livet och människoöden i de numera ödelagda silvergruvorna i norra Sverige som bearbetades i slutet av 1600-talet. De numera vattenfyllda gruvhålen ser i dag ut som de alltid gjort. Överbyggnaderna anordningarna för uppfordring av malm ur berget stegar och redskap eller annat som minner om att människor har funnits här har vittrat ned. Men det osynliga drömmarna om rikedom lever kvar som hägringar från en annan värld och landskapet är oföränderligt.

Drömmar av silver tar oss tillbaka till denna epok i svensk historia under stormaktstiden med rötter i merkantilismen på 1600-talet med en övertro på välsignelsen av ädla metaller och skildrar de människor som levde och verkade i gruvorna. Det är en personlig berättelse baserad på ett mycket omfattande källmaterial och innehåller både tidigare opublicerade dokument och nytagna bilder. Allt sammanvävt till en naturupplevelse ackompanjerad av såväl svensk industri- och kulturhistoria som samisk historia.

Tore Abrahamsson är fotograf och har tidigare utgivit ett tiotal böcker framför allt inom natur och resa. Drömmar av silver är en fortsättning på Tore Abrahamssons böcker om fjällvärlden.

Läs mer om Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv…...


Sök bästa pris på Abrahamsson Tore Drömmar Av Silver – Silverv… hos: